Търговска банка "Виктория" отваря утре, потвърди БНБ

Търговска банка Виктория отваря утре, потвърди БНБ

Търговска банка "Виктория" отваря утре, потвърди БНБ

От утре, 12 декември, дъщерната на КТБ, Търговска банка „Виктория“ ЕАД отново ще започне да извършва всички дейности съгласно лиценза си за банкова дейност.  Това потвърди в официално прессъобщение БНБ.

Ликвидните средства, с които разполага ТБ “Виктория” ЕАД, вече възлизат на стойност 160 млн. лв., като се очакват и допълнителни постъпления в следващите месеци. От утре банката трябва да започне да обслужва всички вложители без ограничения, посочват още от БНБ.

На квесторите на ТБ “Виктория“ е възложено да проведат Общо събрание на акционерите на 15.12.2014 г. На събранието ще бъде предложено да се промени Уставът на банката, като от двустепенна да се премине към едностепенна система на управление. Ще бъде избран нов петчленен Съвет на директорите в следния състав: Красимир Жилов, Галя Димитрова, Божидар Аршинков, Eвгения Стоянова и Бойка Василева, съобщават още от БНБ. За външен одитор на банката се предлага да бъде избран ”Ърнст и Янг одит” ООД, които са били одитор до края на 2013 г.

Специалният надзор на банката, въведен през юни тази година, ще приключи на 23 декември, става ясно още от съобщението на Централния депозитар.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ