За пръв път българка начело на представителството на BASF у нас

За пръв път българка начело на представителството на BASF у нас

За пръв път българка начело на представителството на BASF у нас

Валентина Диканска стана управител на BASF България. Това е първото назначение на български висш мениджър на поста в над 40-годишната история на химическата компания у нас.

Валентина Диканска наследява поста от д-р Херберт Фиш, вицепрезидент на BASF за Югоизточна Европа.

Тя е завършила Магистратура по Икономика в УНСС, а по-късно специализира Маркетинг и Мениджмънт в Майнц, Германия.

В BASF България е от 2002 г. като първоначално е финансов и административен директор.

„Поемам управлението на химическата компанията в България в момент, когато BASF обяви най-новата си стратегията за устойчиво развитие “We create chemistry”. Бизнесът ни в България бележи траен ръст и аз очаквам, че с предлаганите от компанията ни висококачествени иновативни продукти и решения, както и създадените трайни партньорства във всички индустрии, ще утвърдим лидерските си позиции.”, коментира Валентина Диканска.

BASF The Chemical Company е една от водещите химически компании в световен мащаб. Портфолиото й включва широка гама продукти от химикали, пластмаси, продукти за облагородяване, продукти за селското стопанско до нефт и газ. През 2010 г.

BASF отчита продажби от около 63.9 милиарда евро, а към края на годината служителите на компанията наброяват около 109,000 души. Акциите на BASF се търгуват на фондовите борси във Франкфурт (BAS), Лондон (BFA) и Цюрих (AN).

 

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ