Ираван Хира е новият председател на Българския форум на бизнес лидерите

Ираван Хира е новият председател на Българския форум на бизнес лидерите

Ираван Хира е новият председател на Българския форум на бизнес лидерите

Генералният директор на Хюлет-Пакард България Ираван Хира е новият председател на Българския форум на бизнес лидерите (БФБЛ). Той бе избран от Общото събрание на организацията, което се проведе на 28 май в гранд хотел „София”.

 „Каузата на БФБЛ е моя лична кауза. Бих искал да допринеса за общественото благо и вярвам, че със съмишлениците, които открих в лицето на останалите членове на УС, можем да променим нашата страна към по-добро”, сподели г-н Хира. „Ще работя с душа и сърце за развитието на Форума като водеща бизнес организация в България и ще се основавам на постигнатото от всички вас”, допълни той.

 В Управителния съвет на Форума влизат още трима нови членове: Николай Христов, изпълнителен директор на Челопеч Майнинг, Стефан Апостолов, изпълнителен директор на ЧЕЗ Разпределение България, и Весела Илиева, изпълнителен директор на Юник Естейтс част от Ей Джи Кепитъл. Те заменят оттеглилите се дългогодишни членове на Борда Росица Панчева, управител на Юзит Калърс България, Христо Илиев, председател на Съвета на директорите и главен изпълнителен директор на Ей Джи Кепитъл и Огнян Киряков, генерален директор на Кеш Кредит.

 Новоизбраните членове за УС на БФБЛ поеха ангажимент да работят за създаване на устойчиво общество в България, да допринасят чрез дейността си за подобряване на диалога на бизнеса с правителството, да подпомагат инвестициите в образованието, както и да популяризират социално отговорните практики, етичните стандарти в бизнеса и дейността на Форума сред компании в цялата страна.

Бяха подновени и мандатите в Управителния съвет на БФБЛ на Камелия Славейкова, изпълнителен директор на Шел България, и на досегашния председател на БФБЛ Мария Шишкова, управляващ съдружник на ЕЙМС Хюман Кепитъл и Дейл Карнеги Трейнинг България.

 Членове на Управителния съвет на БФБЛ, които в момента изпълняват мандата си са: Зоя Паунова, заместник-председател на Форума и изпълнителен директор на АстраЗенека България, Максим Бехар, управител на M3 Комюникейшънс, Петя Димитрова, главен изпълнителен директор на Пощенска банка, проф. Веселин Благоев, ректор на Висше Училище Международен Колеж - София, Васко Райчев, председател на Делойт България, Иван Василев, управител на ТНТ България и Гилбърт МакКоул, съдружник в KPMG България и финансов контрольор на Форума.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

На днешната дата, 7 декември. Рождениците днес
Какво можем да научим от сагата около Сам Алтман за лоялността на работно място
Цитат на деня
"Пирогов" завежда колективен иск срещу министър Хинков, шефът на болницата поиска проверка от Прокуратурата
Времето: Валежите продължават, в масивите от Западна България ще се образува нова снежна покривка
Yum! Brands купува над 200 ресторанта на EG Group в Обединеното кралство и Ирландия
Републиканците в Сената на САЩ блокираха нова финансова помощ за Украйна и Израел
Терзиев: Крайният срок да имаме председател на Столичния общински съвет е 12 декември