Печалбите на UBS се свиха със 76%

Печалбите на UBS се свиха със 76%

Печалбите на UBS се свиха със 76%

Печалбите на UBS спаднаха със 76% за последното тримесечие. Нетният приход за последните три месеца на 2011 г. е бил 393 млн. швейцарски франка, което е спад от 1,7 млрд. франка година по-рано, предава BBC. Бизнесът на банката отбеляза рязък спад в ключовото звено за управление на богатството, както и в инвестиционното банкиране. Поради дълговата криза в Еврозоната швейцарската банка предупреди, че резултатите през следващите три месеца също вероятно ще бъдат разочароващи.

Печалбите за цялата година от 4,2 млрд. франка са били са с 44% по-малко от 2010 г. UBS все още не се е възстановила напълно от финансовата криза, когато тя трябваше да бъде спасена от правителството на Швейцария. Банката пое тежки загуби по време на финансовия период 2007-2009 заради кризата и рецесията, поради което тя отчете загуба в размер на 39 млрд. франка. Миналата година банката загуби още 2 млрд. франка заради измама с пари на банката.

Швейцарските власти са наредили UBS да увеличи значително капитала си срещу евентуални бъдещи загуби - както и да направи съкращения на базираната в Лондон инвестиционна банка.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ