„Макс Телеком” пуска първата 4G LTE мрежа в България

„Макс Телеком” пуска първата 4G LTE мрежа в България

Съвсем скоро българските потребители ще имат достъп до мобилни услуги от четвърто поколение (4G), които осигуряват значително по-висока скорост на интернет достъпа и позволяват възпроизвеждането на онлайн видео с HD резолюция. Днес българският телекомуникационен оператор „Макс Телеком” обяви намеренията си да пусне първата комерсиално достъпна 4G LTE мрежа в България. Пред представители на медиите изпълнителният директор на компанията Питър Ковел обяви, че LTE мрежата на честота 1800 MHz ще стане достъпна за потребителите през първата на настоящата година.

"Възнамеряваме да предложим най-доброто покритие и качество на 4G LTE услугите в България", заяви Питър Ковел. Първите градове, в които LTE мрежата на „Макс Телеком” ще стане достъпна за потребителите са София, Русе, Плевен, Сливен, Стара Загора и Банско.

От своя страна председателят на борда на директорите на компанията Даниел Купсин и членът на борда Тони Робинсън говориха за възходящото развитие на 4G LTE технологията в глобален мащаб, както и за перспективите на мобилните технологии от четвърто поколение в България.

Според Тони Робинсън една от причините за решението на „Макс Телеком” да създаде първата мобилна 4G мрежа в България е доброто развитие на комуникационните технологии в България. В тази връзка той спомена факта, че скоростта и достъпността на интернет свързаността в страната е на водещи позиции в глобален мащаб. Добър знак за добрите перспективи на българския пазар за 4G услуги е и фактът, че разпространението на смартфони сред градското население в страната (28%) надвишава същия показател в глобален мащаб (21%), допълни г-н Робинсън. В тази връзка Тони Робинсън спомена и неочакваната новина, че от месец юни в България ще бъде достъпна водещата услуга за поточно (стрийминг) видео съдържание Netflix. „Мениджър Нюз” изпрати запитване до компанията, очаквайте допълнителни подробности.

По време на срещата представителите на медиите имаха възможността да тестват 4G LTE мрежата на „Макс Телеком”.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ