„Universal” призна, че пиратството не може да бъде спряно

„Universal” призна, че пиратството не може да бъде спряно

„Universal” призна, че пиратството не може да бъде спряно

Най-голямата компания в света – „Universal Music Group”, призна, че пиратството не може да бъде спряно и че музикалните компании са безпомощни. Това заяви директорът на дигиталния отдел на „Universal Music Group International” Франсис Кийлинг, цитиран от BBC

„Ще спре ли пиратството? Не, няма да спре. Да се опитваме и да си поставим това за цел просто няма да доведе до успех. Можем ли да направим пиратството социално неприемливо? Абсолютно да и това трябва да бъде нашата амбиция из целия свят“, каза Кийлинг.

„Имаме пазари като Испания и Италия, където хората казват „Купувате музика? Защо купувате музика, когато можете да я получите безплатно?"Очевидно тези пазари са в ситуация, при която, освен ако не успеем да ги преобърнем, ще имаме сериозен проблем с музикалния си бизнес там", добави мениджърът.

Франсис Кийлинг е един от ключовите хора в „Universal”. Той успя да привлече имена като Лейди Гага, Еминем и Риана в дигиталните услуги на компанията извън Северна Америка, вдигайки по този начин активите й многократно.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ