Alibaba смени генералния си директор

Alibaba смени генералния си директор

Главният оперативен директор на Alibaba Group Даниел Чжан ще замени Джонатан Лю Сяоси като генерален директор на компанията, съобщи агенция Bloomberg.

Чжан ще започне да изпълнява новите си пълномощия от 10 май, а Лю Сяоси запазва поста на вицепредседател на компанията.

Едновременно със съобщенията за рокадите, най-голямата китайска интернет компания  отчете и повече от добри финансови резултати за първото тримесечие на годината. Приходите на компанията са нараснали с 45% до 17,425 млн юана ($2,8 млрд), а чистата печалба се е увеличила с 49% до 2,869 млн юана ($462 млн).

През април, компанията обяви, че преустановява наемането на нови служители, за да постигне ефективност на работата от страна на действащия щат.

Основните пазари на специализираната в сферата на интернет-търговията Alibaba Group са Китай и развиващите се икономики, включително Бразилия, Индия и Русия. Понастоящем има около 334 млн активни потребители годишно и изпълнява над 11 млрд. поръчки. Компанията планира да увеличи клиентите си до 2 млрд души към 2019 година главно за сметка на повишаване на продажбите зад граница. Главен актив в тази насока е работещият от 2010 година интернет-магазин AliExpress.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ