Apple върнаха Google Maps за iPhone

Apple върнаха Google Maps за iPhone

В интернет магазина на Apple Inc. App Store, където са събрани програми за операционната система на iPhone – iOS, се появи приложение Google Maps.

Програмата може да бъде качена на всички айфони и музикални плейъри iPod, които работят с операционна система iOS 5.1 и по-нова, пише в официалния блог на Googlе. Приложението се разпространява безплатно.

От Google не уточняват дали версия на картите им ще бъде пусната и за таблетите на Apple.

Сред възможностите на Google Maps са очертаването на маршрути за автомобили и пешеходци, както и за обществен транспорт, услуга „Задръствания”, синхронизиране на историята на търсене и настройките. За разлика от новите фирмени карти, инсталирани в iPhone и iPod Touch, картите на Google показват къде има задръствания, както и номерата на жилищните домове.

Картите на Google влизаха в устройствата, базирани на iOS от първата версия, но през 2012 г. Apple замени продукта със собствени карти, създадени в сътрудничество с TomTom. Новите карти станаха част от системата iOS 6.

След буря от недоволство от страна на потребителите обаче Apple признаха, че картите им са недоработени – в тях често се срещаха грешки, спътниковите снимки на някои области излизаха черно-бели, някои услуги се оказаха достъпни дамо за гражданите на шепа страни, а изкривяването на отделни зони изглеждаше странно на екрана и правеше невъзможно ориентирането.

Ключови думи

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ