Български стартъп влезе в топ 3 на най-голямото състезание за млади предприемачи в Европа

Български стартъп влезе в топ 3 на най-голямото състезание за млади предприемачи в Европа

Българският стартъп Рop!Ed  спечели 3-то място на най-мащабното състезание за предприемачи до 30 години в Европа – GEN-E 2023 Istanbul.

Компанията с основатели Виктор Неделчев, Огнян Траянов и Димитър Костадинов разработва приложение с добавена реалност (AR) за учебниците на водещите издателства в страната.

По този начин учениците в час вече ще могат да използват приложението, за да видят 3D модели на сърце в час по биология, пирамида в час по математика или земята в час по география. Целта на Pop!Ed е да направят учебния процес по-интересен и ефективен за всички в клас.

Зад успеха на Pop!Ed стои няколкомесечната подкрепа на пре-акселератора Beyond, в който млади предприемачи преминават през редица обучения, получават менторска подкрепа, достъп до инвеститори и контакти в цяла Европа. Така на финала на четвъртото издание на Beyond pre-accelerator, Pop!Ed са излъчени като победителите, които да представят България на ежегодното международно състезание GEN-E 2023, което тази година се проведе в Истанбул.

Тазгодишното издание на GEN-E събра млади предприемачи от над 40 страни в Европа, като състезанието бе разделено в два дни. През първия ден стартъп екипите разполагаха с 4 минути, за да представят идеите си пред международно жури от топ предприемачи, мениджъри и инвеститори. През втория ден стартъпите оформиха свои щанд, на който демонстрираха на журито и гости от интернационални компании техните иновации. В края на втория ден (13 юли)бяха обявени победителите, сред които и Pop!Ed.

Освен с 3-то място, нашият екип (Pop!Ed) си тръгна с награда за най-добри финансови резултати, както и с награда за лидерство връчена на един от съоснователите в компанията –Виктор Неделчев. Трите приза са успех, който досега не е постиган от български стартъп не е постигал в 10 годишната история на състезанието GEN-E

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ