Danone напуска Русия

Danone напуска Русия

Danone напуска Русия

Млечната компания Danone обяви изтегляне от руския пазар като за целта ще прехвърли контрола върху бизнеса си в страната, който включва активи за около 1 милиард евро, съобщиха от пресслужбата на Danone. В Русия компанията е представена от марките Prostokvashino, Activia, Actimel, Rastishka, Danissimo, Danone, Bio Balance, Aktual, Smeshariki, Alpro, Bebelac, Tyoma, Nutrilon, Malyutka ”, Evian.

„Danone обявява днес своето решение да инициира прехвърлянето на контрола върху EDP (Essential Dairy and Plant-base) бизнесd си в Русия. Danone вярва, че това е най-добрият вариант за осигуряване на дългосрочна непрекъснатост на местния бизнес за своите служители, потребители и партньори.", обяви компанията в официално прессъобщение.

Danone е лидер в производството на млечни продукти в Русия. За първите девет месеца на 2022 г. EDP бизнесът ѝ представлява около 5% от нетните продажби на Danone. Според информация на официалния уебсайт компанията притежава 18 предприятия в Русия. За тях работят над 10 хиляди души.

В началото на март Danone преустанови инвестиционните си проекти в Русия, но заяви, че ще запази производството на млечни продукти и детски храни.

През април Danone спря вноса на минерална вода Evian и линията продукти с растителен произход Alpro в Русия. На 5 април пресслужбата на Danone заяви, че компанията няма да напусне руския пазар.

Ключови думи

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Apple представи първите си очила за смесена реалност
Шефът на Bank of America: Силата на американския потребител е най-голямото предизвикателство пред Фед
Киев съобщи за напредък на украинските войски на източния фронт
Гешев: Искането за свалянето ми е опит за тоталитарен преврат, готвят се за подобие на кървави чистки
Прокуратурата предложи на Гешев да поиска имунитета на Кирил Петков
10 282 деца влязоха на първо класиране в първи клас в София  
КРС забрани на „Виваком“ да прилага влязло в сила от 1 януари повишение на цените
Украйна обвини Русия за разрушената стена на язовира „Нова Каховка“ край Херсон