Deutsche Bank съкращава 1000 работни места

Deutsche Bank съкращава 1000 работни места

Deutsche Bank съкращава 1000 работни места

Deutsche Bank планира да съкрати 1000 работни места в звеното си за инвестиционно банкиране заради тежките условия на капиталовите пазари, съобщава германският вестник Handelsblatt. Deutsche Bank отказа да коментира информацията, която би довела до промяна в политиката на кредитора-флагман в Германия. През април Deutsche Bank заяви, че не вижда нужда от съкращения на работни места в инвестиционната си банка, припомня „Ройтерс”.

Свиването на работните места идва в допълнение към програмата за намаляване на разходите, обявени през октомври, когато от банката казаха, че броят на служителите ще бъде съкратен с около 500 позиции в корпоративното банкиране и в ценните книжа през първото тримесечие през 2012 г. Credit Suisse също обяви агресивно намаляване на разходите. Като цяло в корпоративната и инвестиционна банка Deutsche Bank работят 14,600 служители.

Перспективите за инвестиционно банкиране през второто тримесечие остават мрачни, тъй като кризата с еврозоната продължава да плаши инвеститорите по целия свят. Доклад на JP Morgan на инвестиционното банкиране в края на май, прогнозира забавяне в търговията с валута и стоки в размер до 32%. Търговията с акции се очаква да падне с 14%, а търговията с кредитис 35%, се казва в доклада.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ