GLOBUL обяви последни финансови резултати

GLOBUL обяви последни финансови резултати

GLOBUL обяви последни финансови резултати

Мобилният оператор GLOBUL съобщи последните си финансови резултати, отчетени през второто тримесечие на 2012 г. В този период компанията има ръст на приходите, печалбата и клиентите, информират от телекома.

Общите приходи на GLOBUL за второто тримесечие на 2012 г. са се увеличили с 1,1%, в сравнение със същия период на миналата година. Същевременно общият брой на абонатите й се е покачил с 8% до близо 4,4 милиона души, показват финансовите резултати на OTE Group.

Заради засилената конкуренция в сектора, цените на дребно продължиха да падат, най-вече в корпоративния сегмент, а пазарът като цяло доближава точката на насищане с над 150% проникване на мобилните услуги, коментират от GLOBUL. На фона на тази икономическа обстановка, приходите на компанията са достигнали 102,5 милиона евро или с 1,1% повече от същия период на 2011 г.

Приходите от предоставени услуги са намалели минимално с около 0,3%, като това се дължи основно на силната конкуренция, чието въздействие не можа да бъде напълно компенсирано от увеличението на приходите от фиксирани услуги и услуги за мобилен пренос на данни.

Печалбата на GLOBUL преди лихви, данъци и амортизации за второто тримесечие на 2012 г. е достигнала 39 милиона евро или с 1,3% повече в сравнение със същия период на миналата година. Делът на печалбата преди облагане като процент от общите приходи на компанията се е запазил на миналогодишното си ниво от 38%.

Броят на клиентите на абонаментните програми на GLOBUL също е продължил да расте и към края на второто тримесечие е достигнал 2,7 милиона или 62% от общия брой клиенти на оператора. Това е ръст от 10,3% на годишна база.

Средното месечно потребление на клиентите на GLOBUL за периода се е увеличило с 2,4% на годишна база и е достигнало 155 минути, докато средният приход на един абонат на компанията е намалял с 9% до 14,20 лв.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ