MINI представи първия си двуместен модел

MINI представи първия си двуместен модел

MINI представи първия си двуместен модел

Автомобилна компания MINI разшири семейството на моделите си с първия двуместен модел в историята на марката – MINI Купе.

Новият автомобил се отличава с ненадмината в сегмента на компактните автомобили пъргавина, уникална концепция на каросерията и интериора, твърдят от компанията. С MINI Купе се възражда не само успешната състезателна история на марката, но и категорията на особено компактните спортни автомобили, обясняват те. Изборът от двигатели, настройките на окачването, разпределението на теглото и аеродинамиката в него са изцяло насочени към постигане на оптимална динамика. Идеята е MINI Купе да излъчва в по-голяма степен типичното "go-cart" усещане и да постига най-добрите възможни динамични характеристики, измервани в модел на компанията.

MINI Купе е създаден, за да олицетворява характерните ценности на марката по особено интензивен начин както по отношение на поведението на пътя, така и с концепцията на каросерията си. Липсата на задна седалка създава нови възможности за съчетаването на спонтанната радост от шофирането за двама с многостранния и активен стил на живот, обясняват от компанията.

Големият багажник с променлива вместимост цели да осигури максимална гъвкавост. Заради големия, отварящ се високо заден капак и широкия, отварящ се както от мястото на водача, така и от това на спътника до него отвор за дълги предмети, багажникът може да бъде пригоден към различните транспортни задачи в ежедневието, свободното време и пътуванията на двама.

Двуместният автомобил е дълъг 3 728 мм, широк е 1 683 мм и е висок 1 378 мм. Дължината, широчината и междуосието му (2 467 мм) са почти идентични с тези на MINI, докато височината на каросерията е по-ниска. А за постигане на оптимално пространство за главите на пътуващите, в тапицерията на тавана са оформени елиптични вдлъбнатини.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ