Twitter се готви да излезе на борсата

Twitter се готви да излезе на борсата

Twitter се готви да излезе на борсата

Една от най-популярните социални мрежи в света – Twitter – планира да навлезе във фондовия пазар, съобщи Би Би Си. Нейното първично публично предлагане ще бъде най-очакваното след това на Facebook, отбелязва британската медия.

Компанията излъчи tweet съобщение, в което посочва, че е подала нужните документи за планирано публично предлагане. Съобщението бе споделено от потребителите й над 8000 пъти.

Инвеститори я оценяват на повече от 10 милиарда долара. През 2013 г. тя отчете 583 милиона долара приходи, според рекламните консултанти от eMarketer.

Докато американските регулатори разглеждат документите й за листване на борсата, тя ще навлезе в т.нар. тих период, в който не й е позволено да общува с пресата. Според сайта на американската Комисия по сигурността на финансовите транзакции и борсите една компания в САЩ може да кандидатства да стане публична, ако е класифицирана с развиващ се растеж и има приходи, не по-малки от 1 милиард долара.

Twitter бе създадена от Джак Дорси и Биз Стоун през 2006 г. Тя набра популярност сред интернет потребителите с формулата си за кратки съобщения от не повече от 140 знака.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ