Virgin Media ще доставя супербърз интернет на 4 млн. британци

Virgin Media ще доставя супербърз интернет на 4 млн. британци

Virgin Media ще доставя супербърз интернет на 4 млн. британци

Virgin Media ще удвои скоростта на своите широколентови услуги за над 4 милиона от своите клиенти, заявиха от компанията. Проектът, който започва през февруари ще увеличи максималната скорост на услугата от 100Mbps до 120Mbps. Пълното завършване на проекта се очаква до средата на 2013 г., разходите на компанията за това се оценяват на 110 млн. лири. Министър-председателят Дейвид Камерън заяви, че инвестицията ще бъде "голям тласък" за Великобритания.

"Аз приветствам това съобщение от Virgin Media," каза Камерън в изявление. "Това ще осигури голям тласък за икономиката и промяна на начина, по който много домакинства, потребители и бизнеса ще се използват от интернет", каза още той. "Супербързият широколентов достъп в цялата страна е изключително важна част от нашия план за надграждане на инфраструктурата на Великобритания и изграждането на нова и по-интелигентна икономика", допълни Камерън.

Правителството трябва да определи цели за подобряване на британския широколентов интернет значително през следващите три години. Министърът на културата Джеръми Хънт каза: "По-високия скоростен широколентов достъп е страхотен за клиентите и чудесен за бизнеса, което е и причината нашата политика да доставя супербърз широколентов достъп до интернет в 90% от страната до 2015 г. "Плановете на Virgin Media да удвои широколентови скорости са наистина вълнуващи и ние приветстваме тяхната амбиция", каза той.

От Virgin Media заявиха, че потребителите няма да плащат допълнително за подобрението на скоростта.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ