Борисов прие изненадващо шефа на „Газпром”

Борисов прие изненадващо шефа на „Газпром”

Борисов прие изненадващо шефа на „Газпром”

Новите договори за доставка на природен газ, които предстои да бъдат подписани между България и Русия бяха обсъдени вчера на извънредна среща между премиера Бойко Борисов и председателя на Управителния съвет на „Газпром” Алексей Милер, съобщи правителствената прессслужба. Визитата на Милер е изненадваща . Заради нея българският министър-председател отмени предварително обявеното за днес посещение в БТА по повод юбилея на националната информационна агенция.

Двамата са разговаряли още за реализацията на проекта „Южен поток”. Премиерът Борисов е поставил въпроса за възможността съществуващият транзит на газ за България да бъде разглеждан в контекста на проекта „Южен поток” по начин, по който страната ни да не бъде ощетена.

Същевременно дъщерната компания на „Газпром” - дружеството "Газпром маркетинг и трейдинг" кандидатства пред Държавната комисия за енергийно и водно регулиране /ДКЕВР/ за получаване на лиценз за търговия с електроенергия на територията на България. Новината бе съобщена на днешното открито заседание на комисията.

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ