Български стартъп отвори първата фабрика за нитрилни ръкавици в Европа

Български стартъп отвори първата фабрика за нитрилни ръкавици в Европа

Български стартъп отвори първата фабрика за нитрилни ръкавици в Европа

От днес PPS Manufacturing официално е първата фабрика за производство на нитрилни ръкавици в Европейския Съюз. Производствената база на българският стартъп бе открита на тържествена церемония с участието на Стефан Стоянов, заместник кмет на Пловдив, на която присъстваха и други обществени личности, мениджъри на успешни компании и журналисти. Фабриката ще произвежда 34 000 ръкавици на час, които са предназначени за осигуряване на защита в сектора на здравеопазването, индустрията и бита.

Изграждането на тази първа по рода си фабрика в Европа е подкрепено с финансиране от ДЗЗД „Фонд за устойчиви градове“ по линия на финансов инструмент „Фонд за градско развитие“. Общият размер на предоставения кредитен ресурс е 12 014 990 лева, от които 7 088 844 лева са осигурени от Оперативна програма „Региони в растеж 2014-2020 г.“ и включват съфинансиране от Европейския фонд за регионално развитие.

„Фабриката е уникален за България и за цяла Европа проект, тъй като в момента на континента няма производство на предпазни нитрилни ръкавици. Компанията е създадена с цел да защити здравето на хората като същевременно се грижи за околната среда. Ще разгърнем потенциала си на местния и на европейския пазар и ще предложим висококачествен продукт, бърза доставка и постоянно налична продукция на склад“, сподели Георги Петков, председател на борда на директорите на PPS Manufacturing.

„Инвестицията за изграждането на PPS Manufacturing е особено значима. Тя е изцяло българска и създадена с български дух. Целият мениджмънт на компанията са хора пионери, типични представители на новата вълна български индустриалци, които промениха икономиката на страната през последните години, защото в последните години основните инвестиции се водят от български предприемачи.", каза в приветствието си зам.- кметът на Пловдив Стефан Стоянов. Пловдив е водещ индустриален център именно заради успешното развитие на български компании, допълни той.

Тържественото откриване беше съпътствано от официален старт на производствената линия и обиколка за гостите на фабриката, водена от изпълнителния директор на компанията Антон Петров. Мисията на PPS Manufacturing е да защитава живота и здравето на хората, като им осигури достъп до сигурни лични предпазни средства. С мащабното производство компанията ще отговори на нарастващото търсене, което на месец в България достига до 50 000 броя. Фабриката ще помогне на много индустрии да намалят зависимостта си от азиатски производители и да си осигурят жизненоважния консуматив от местна компания.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ