Без сняг по Коледа

Без сняг по Коледа

За съжаление, тази година няма да се радваме на бяла Коледа. За сметка на това тя ще бъде много студена - с минусови температури. Това съобщи за „Труд" Петър Янков, дежурен синоптик в TV MET.

Завихрилите се в събота силни ветрове ще продължат да властват над страната ни още два дни. Те се дължат на силно изразени циклони, създали се над Скандинавието, Прибалтика и Северно море. България попада в периферията им, но въпреки това въздействието им е силно.

По тази причина вчера вятърът в Стара планина достигна ураганни стойности - до 144 км/ч. Днес скоростта му в южните части на страната ще е 32 км/ч, но в Дунавската равнина ще е 65 км/ч, посочи Петър Янков. Прогнозата му не е по-различна и за понеделник.

"Съветът ми е отишлите на купон студенти в Балкана да наблюдават природата от масата и през прозореца, защото навън няма да е приятно за разходки", каза още дежурният синоптик.

Днес максималните температури ще са между 2° и 7°С, но заради вятъра усещането ще е за по-студено време. Утре, понеделник, ще са между 4° и 9°, а към края на деня ще завали сняг. Той ще продължи да се стеле и във вторник, като бялата покривка в Източните Родопи, Странджа и Сакар ще стигне 20 см. В сряда валежите ще са стихнали, както и вятърът. Ще бъде между минус 2°С и плюс 3°С. В четвъртък и петък температурите ще са в интервала минус 4° - плюс 2°С, ще има повече слънце. Така ще е и през следващия уикенд

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ