Бензиностанции ЕКО подаряват светофарни уредби на детски градини

Бензиностанции ЕКО подаряват светофарни уредби на детски градини

Бензиностанции ЕКО подаряват светофарни уредби на детски градини

Бензиностанции ЕКО ще подарят специално направени светофарни уредби на четири столични детски градини. Целта е да бъде подпомогнато обучението по пътна безопасност и създаването на трайни навици у малките пешеходци, съобщават от компанията.

Освен светофари с адаптиран дизайн и функции, ЕКО подарява на малчуганите и участие в образователния спектакъл «На пътя със Знайка и Глупчо», който от началото на 2012 гостува в различни детски градини в София. Инициативата е част от дългосрочната социално отговорна програма на ЕКО «Обади се, като стигнеш!». Партньори на проекта са Столичната община и Съветът по безопасност на движението на децата в София.

Първата от четирите детски градини, които получават светофарна уредба от ЕКО, е 16 ЦДГ «Мусала». Изпълнителният директор на ЕКО България Янис Поликандриотис връчи лично полезната придобивка на директорката на детското заведение Паулина Андреева. В обръщение по време на церемонията той подчерта: «Светофарната уредба има за цел да представи на децата разбираемо и интригуващо най-важните правила на пътя. Вярвам, че с този подарък даваме зелена светлина и приемственост на инициативата».

Повече от 70 малчугани от ЦДГ «Мусала» активно се включиха в игрите по пътна безопасност, част от спектакъла. Те първо видяха, а после сами приложиха правилата на малкия пешеходец – да преминават само при зелена светлина на светофара, да пресичат на пешеходна пътека, да стъпват на уличното платно винаги придружени от по-възрастен, да ползват пешеходните подлези при възможност.

До момента образователният спектакъл на ЕКО е обхванал повече от 1100 деца, като броят им ще надхвърли 1500 с предвидените гостувания и дарения на светофарни уредби в четири детски градини. Освен в 16 ЦДГ «Мусала», светофарни уредби от ЕКО ще получат и 3 ОДЗ «Патиланско царство», 85 ОДЗ «Звездичка» и 62 ОДЗ.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ