Борисов назначи прокурор за зам.-министър

Борисов назначи прокурор за зам.-министър

Борисов назначи прокурор за зам.-министър

Премиерът Бойко Борисов назначи прокурорът от Върховна касационна прокуратура Пламен Димитров за зам.-министър на правосъдието, съобщиха от пресцентъра на правителството. Димитров попълва екипа на новоназначения министър на правосъдието Диана Ковачева, която пое поста след избирането на досегашния титуляр Маргарита Попова за вицепрезидент.

Зам.-министерското място се оваканти, след като в началото на този месец Христо Ангелов от екипа на Попова подаде оставка с официален мотив, че новият министър трябва да разполага с възможност за свой избор на заместник.

35-годишният Пламен Димитров е завършил право в СУ „Св. Климент Охридски”, както и международната магистърска програма „Право на Европейския съюз”.

 Работил е като следовател в Столичната следствена служба и като прокурор в Софийската районна и в Софийската градска прокуратура.

 От 2009 г. досега е командирован в специализираното звено срещу организираната престъпност към Върховната касационна прокуратура. За отличната си работа е повишен предсрочно от Висшия съдебен съвет в ранг „прокурор в Апелативната прокуратура”. Носител е на наградата на името на италианския магистрат Джовани Фалконе за принос в борбата с престъпността. Владее английски и испански езици.

 

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ