Борисов на страната на Сидеров в скандала с БНР

Борисов на страната на Сидеров в скандала с БНР

Борисов на страната на Сидеров в скандала с БНР

Премиерът даде ясен знак, че е на страната на Волен Сидеров в скандала, разразил се след заканите в ефир на лидера на „Атака” за чистка в БНР. Вчера в предаване на „Хоризонт”, в конфликтен разговор с журналистката Диана Янкулова Сидеров обяви, че е крайно време националното радио да се прочисти от кадрите на БСП и ДПС. „И тази промяна, уверявам ви, ще настъпи следващите месеци, след приемането на новия Закон за радио и телевизия.", заяви Сидеров.

Има политическо назначение на БСП в националното радио в лицето на въпросната журналистка (б.р. визира Дияна Янкулова), обяви ненадейно Борисов в кулоарите на парламента, помолен да коментира скандала.

Преди това Сидеров изчете от парламентарната трибуна декларация, че някои медии разпространяват тенденциозна информация, че е заплашил с чистка журналистите в БНР и обяви, че подобни твърдения са манипулативни.

"От това, което чух днес от изказването на г-н Сидеров в парламента е буквално ясно, че всъщност, има политическо назначение в БНР на бившия шеф на пресцентъра на вътрешния министър от БСП Михаил Миков", заяви Борисов.

"Когато на същия този журналист (б.р. - Диана Янкулова) след това му дадеш да води предаване в същия ресор, по същата тема, това е конфликт на интереси. Той не може да каже по-различни неща от тези, които е говорил преди 2-3 и повече години", добави Борисов и даде ясно да се разбере, че няма намерение да се разграничи от поведението на Сидеров.

 "Аз също съм бил потърпевш от подобна дейност на други журналисти, знам как човек емоционално приема нещата, особено когато знаеш кого обслужват. Няма да слушам повече подобни приказки!”, отсече той, имайки предвид въпроси на парламентарни репортери, свързани със свободата на словото.

В този момент парламентарен журналист се осмели да парира премиерската защита по посока на Сидеров с информация, че пиарът на ГЕРБ в парламента също води телевизионно предаване.

 Къде си, бе Никола?!

 „Кой пиар?”, запита учудено Борисов. Никола Николов се казва, води предаване по телевизия ББТ, дружно отвърнаха репортерите.

„Той какъв пиар е, аз не го познавам?”, удиви се още повече премиерът и проведе бързо и решително разследване.

"Кой си, бе, Никола, я да го видя къде е Никола? Ти ли си? Ами, махайте го от парламентарната група щом пречи на журналистите!”, нареди тутакси Борисов.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ