Брюксел иска Борисов да покаже прословутите договори на Станишев

Брюксел иска Борисов да покаже прословутите договори на Станишев

Брюксел иска Борисов да покаже прословутите договори на Станишев

Европейската комисия не е получила от българските власти достатъчно информация за договорите, сключени от предишното правителство, за които се твърди, че са основна причина за размера на бюджетния дефицит. Това заяви пред БНР Амадео Алтафаш, говорител на еврокомисаря по валутните и икономическите въпроси Оли Рен.

Говорителят подчерта, че в Брюксел дълго са очаквали тази информация, но до момента няма яснота. Затова се предприема специална проверка на "Евростат" в София. „Искаме да приключим нещата колкото може по-бързо и смятаме, че нова е най-доброто и за вашата страна", коментира  Алтафаш.

Премиерът Бойко Борисов твърдеше, че предишният кабинет е сключил договори за 2 млрд. лева, за които не са били предвидени пари в бюджета.

От БСП не пропуснаха изказването от Брюксел, за да атакуват правителството, а "Атака" - да го защитят.

"Европа поднесе тежък подарък за рождения ден на Бойко Борисов. Днес говорителят на еврокомисаря Оли Рен заяви, че Брюксел не е получил доказателства за тежкото наследство от договори на стойност 2 млрд. лв., подписани от предишното управление. Ние от БСП знаехме, че такива договори няма. Не случайно вече трети месец управляващите отказват да ги покажат и коментират. Сега всички разбраха, че това е една голяма пропагандна лъжа. Всъщност истината, дори и горчива, е най-добрият подарък за един управленец”, каза Корнелия Нинова от БСП, цитирана от "Фокус".

"Едва ли премиерът и министрите биха говорили така, ако нямаше необезпечени договори, сключени от предходното управление. Убеден съм, че информация и запознаване с темата за необезпечените държавни договори на предходното управление на Брюксел е имало", заяви лидерът на „Атака” Волен Сидеров.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ