Български снимки сред победителите в европейски конкурс

Български снимки сред победителите в европейски конкурс

Двама българи – Симеон Митков и Боян Иванов, са сред победителите във фотоконкурса на Европейската комисия "Европа в твоя регион". Отличените участници ще бъдат наградени на специална церемония в Брюксел на 9 октомври лично от европейския комисар по регионална политика Йоханес Хаан.

В двете категории на конкурса са наградени общо четири снимки – една по преценка на журито на конкурса и една след гласуване на страницата на ЕК във Facebook.

В категорията “Очевидец” победители са снимките на Симеон Митков и на Кристина Табакару от Румъния, а в категорията "Моят проект" отличени са Марек Бабула и Боян Иванов, съобщиха от пресслужбата на ЕК.

 Фотоконкурсът помогна за повишаване на осведомеността за голямото разнообразие от проекти, подкрепяни от регионалната политика на ЕС, които са източник на промяна за местните общности в цяла Европа.

Страницата за кандидатстване за конкурса във Facebook беше посетена общо над 500 000 пъти, изпратени бяха повече от 600 отговарящи на изискванията снимки и бяха дадени над 7000 гласа.

Снимките на българските победители можете да видите под текста.

Автор Боян Иванов, категория "Моят проект"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Автор Симеон Митков, категория "Очевидец"

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ