Времето: слънчев и топъл ден

Времето: слънчев и топъл ден

Денят ще е предимно слънчев. В следобедните часове ще се развие купеста облачност, по-значителна над Югозападна България и на места там, а през нощта и в Централна, ще превали краткотраен дъжд и ще прегърми. Вятърът ще е слаб, в Източна България временно до умерен източен вятър.

Максималните температури ще бъдат между 25 и 30 градуса, по крайбрежието 20-22, в София около 26 градуса. 

И в планините следобед ще се развие купеста облачност и в Рило-Родопската област ще превали и прегърми. Ще духа умерен югоизточен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 20, на 2000 метра - около 13 градуса.

Слънцето ще изгрее в 6,01 ч. и ще залезе в 20,46 ч. Продължителността на деня е 14,45 ч.

Атмосферното налягане ще бъде близко до средното за май и през деня слабо ще се понижи.

До края на тази и в началото на следващата седмица съществена промяна не се очаква. Ще бъде обичайно за периода, неустойчиво, със слънце сутрин и развитие на купеста и купесто-дъждовна облачност след обяд. На места, повече в югозападната част от страната, ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Вятърът най-често ще бъде слаб от изток. До умерен ще бъде в сряда, когато и дневните температури ще са малко по-ниски, в останалите дни преобладаващите максимални ще са между 22 и 27 градуса. В неделя-понеделник ще започне захлаждане.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ