Външно призова: Напуснете Сирия и Ливан!

Външно призова: Напуснете Сирия и Ливан!

Външно призова: Напуснете Сирия и Ливан!

Министерството на външните работи (МВнР) излезе със специално предупреждение към българските граждани, които се намират в Сирия да напуснат страната при първа възможност, "поради крайно влошената ситуация със сигурността".

Предвид продължаващата дестабилизация на обстановката и критично нарасналата заплаха за сигурността, след многократните предупреждения за напускане на страната, отправени от МВнР чрез медиите, всяко оставане в Сирия ще бъде изцяло на отговорността на всеки гражданин, се казва в официалното съобщение.

 Ведомството настоятелно препоръчва да не се предприемат и никакви бъдещи пътувания до Сирия до нормализиране на ситуацията.

Поради продължаващото усложняване на политическата обстановка в Ливан, остава в сила и призива на МВнР към всички българи да се въздържат от пътувания в цялата страна, освен при крайна необходимост.

Препоръчва се на българските граждани, които вече се намират на територията на Ливан, да се регистрират в посолството на България в Бейрут по телефона или чрез електронна поща, както и да имат готовност спешно да напуснат района. Ведомството припомня възможностите за установяване на контакти с посолството ни в Бейрут:

Адрес: BP 11 65 44 Beyrout, Hazmieh, Mar Takla, secteur 6, rue 44

Тел.: +961 5 452 883 Факс: +961 5 452 892

E-mail: Embassy.Beirut@mfa.bg

Website: www.mfa.bg/embassies/lebanon

Междувременно западни медии разпространиха днес информация, че е в ход подготовка за външна военна намеса, която ще е под формата на тридневна военна операция по въздух. 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ