ГЕРБ ще възражда забравения вкус на българската храна

ГЕРБ ще възражда забравения вкус на българската храна

Правителството започва серия от акции, за да възроди забравения вкус на българската храна. Инициативата е в партньорство с Асоциацията на месопреработвателите.

Земеделският министър Найденов обеща да върне традиционния вкус и престиж на българските месни и млечни изделия с промени в законодателството. Той обяви, че от следващата седмица започва десант на органите на ДВСК в месопреработвателните предприятия. Контролът ще е и за качеството. "Продукт, който съдържа соя, няма да се нарича салам или кренвирш", отсече министърът.

Засилва се и контролът по границите за вноса на продове и зеленчуци. Ще се везат мерки търговците да бъдат принудени да фактурират на истинските цени, защото е нереално в страната да влизат дини по 2 стотинки за килограм, това е опит за данъчна измама, каза Найденов. Държавата не може да се намеси по друг начин, защото в свободния европейски пазар и при пазарна икономика не може да налага минимални изкупни цени и да спре вноса.

Националната служба по растителна защита ще засили и контрола по качеството на вносните дини, обеща Найденов.

Цитат на деня

Мирослав Найденов: Преди една седмица взех един кренвирш за 2 лв. и нещо. И кучето ми не го искаше. Това, което не може да го яде кучето, аз не искам да се яде от хората и ще направим така, че да не се яде.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ