ГЕРБ ще възражда забравения вкус на българската храна

ГЕРБ ще възражда забравения вкус на българската храна

ГЕРБ ще възражда забравения вкус на българската храна

Правителството започва серия от акции, за да възроди забравения вкус на българската храна. Инициативата е в партньорство с Асоциацията на месопреработвателите.

Земеделският министър Найденов обеща да върне традиционния вкус и престиж на българските месни и млечни изделия с промени в законодателството. Той обяви, че от следващата седмица започва десант на органите на ДВСК в месопреработвателните предприятия. Контролът ще е и за качеството. "Продукт, който съдържа соя, няма да се нарича салам или кренвирш", отсече министърът.

Засилва се и контролът по границите за вноса на продове и зеленчуци. Ще се везат мерки търговците да бъдат принудени да фактурират на истинските цени, защото е нереално в страната да влизат дини по 2 стотинки за килограм, това е опит за данъчна измама, каза Найденов. Държавата не може да се намеси по друг начин, защото в свободния европейски пазар и при пазарна икономика не може да налага минимални изкупни цени и да спре вноса.

Националната служба по растителна защита ще засили и контрола по качеството на вносните дини, обеща Найденов.

Цитат на деня

Мирослав Найденов: Преди една седмица взех един кренвирш за 2 лв. и нещо. И кучето ми не го искаше. Това, което не може да го яде кучето, аз не искам да се яде от хората и ще направим така, че да не се яде.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ