България

Политика

|

Общество

|

Екатерина Генова влезе в управата на БНТ

Екатерина Генова влезе в управата на БНТ

Известната от близкото минало тв журналистка Екатерина Генова е новият директор на дирекция "БНТ Свят и региони". Тя беше одобрена единодушно днес за поста от Управителния съвет на националната телевизия заедно с още две кандидатури - тази на Зоя Сталева, която ще ръководи дирекция "Технологии и технически средства" и на Петя Стоянова, която ще оглави дирекция "Маркетинг и реклама". Съветът подкрепи техните концепции за развитието на поверените им ресори.

Генова застава начело на звено, което обединява сателитния канал на БНТ, четирите регионални телевизионни центрове – Благоевград, Пловдив, Варна и Русе, както и бъдещия регионален канал БНТ София, за който БНТ вече има лицензия. Концепцията й за развитие на новата дирекция „БНТ Свят и региони” предвижда смяна на името "БНТ САТ" на "БНТ СВЯТ", разширяване на културно информационната линия с публицистика, проект за едногодишно културно реалити шоу, свързано с фолклора и разширяване на линията с образователни предавания „Аз уча български”.

 Новата шефка на "Технологии и технически средства" Зоя Сталева определя като стратегически цели създаване на условия за многоканално излъчване на БНТ София; излъчване във формат 16:9 със стереозвук; развитие на сайта на БНТ; закупуване на система за управление, трафик и контрол на производството; HD производствена мощност на БНТ. Стоянова смята, че приоритети за 2011 г. трябва да бъдат завършване на развитието на системата Avid и оптимизация на ресурсите.

 Петя Стоянова, от своя страна, посочва като основни приоритети в работата на маркетинг екипа на БНТ диференцирането на визията на телевизията, изграждането на марка, която отговаря на нуждите на обществото, постоянна комуникация с ключовите аудитории и адекватна търговска политика, която да генерира приходи.

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ