Иззеха 100 кг амфетамини при акция в столичния квартал „Младост“

Иззеха 100 кг амфетамини при акция в столичния квартал „Младост“

Иззеха 100 кг амфетамини при акция в столичния квартал „Младост“

Полицаи от отдел "Наркотици" на ГДБОП са задържали двама души при осъществяване на наркосделка в столичния кв. "Младост" 1 са задържани 43-годишен мъж и 49-годишна жена.

В куфар, който мъжът извадил от автомобила си, били открити 50 килограма таблетки с лого "Каптагон", посочват от МВР. При полеви тест белите на цвят таблетки реагирали на амфетамин. В управлявания от жената лек автомобил спецполицаите открили друг куфар, в който имало още 50 килограма от същите таблетки, реагирали отново на амфетамин. Дрогата била разпределена в четири чувала от по около 25 кг. Последвало претърсване в жилището на мъжа, откъдето били иззети пет пакета суха зелена маса с общо тегло 2,5 килограма, която при направения полеви тест реагирала на марихуана, а в управлявания от него автомобил - таблетки, сходни с намерените в двата куфара. Открити са мобилни телефони и заглушаващо устройство за тях.

Мъжът и жената са арестувани и привлечени с прокурорско постановление по обвинение за държане в съучастие на наркотични вещества с цел.

Предстои в Софийски градски съд да бъде внесено искане за постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" на двамата.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ