Израелският министър на туризма идва у нас

Израелският министър на туризма идва у нас

Израелският министър на туризма идва у нас

Министърът на туризма на Израел Стас Мисежников пристига на посещение у нас. Той ще бъде съпроводен от високопоставени представители на израелската туристическа индустрия. Посещението е символично и има за цел да запази връзките в сферата на туризма, след терористичния акт в Бургас, при койо загинаха петима израелци и един българин, съобщава БНТ.

Израелският министър ще участва в церемония на мястото на атентата в Бургас, където ще бъде положен венец от името на Израел. Той ще се срещне с президента, премиера, министъра на икономиката и туризма и кметовете на Бургас и Варна, както и с представители на българската еврейска общност.

Делегацията ще обсъди с българските домакини как да се рекламира туризма, за да се запазят израелските пътувания до България и да се увеличи туристическият поток между двете страни. През първото полугодие на 2012 г. броят на израелците, посетили България, е нараснал с 11% спрямо същия период на миналата година. Според българското министерство на икономиката, енергетиката и туризма, през 2011г. у нас са пристигнали близо 139 000 граждани на Израел.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ