"Лукойл Нефтохим" инвестира 1.3 млрд. лева из България

Лукойл Нефтохим инвестира 1.3 млрд. лева из България

"Лукойл Нефтохим" инвестира 1.3 млрд. лева из България

Ръководството на „Лукойл Нефтохим” има намерение да инвестира 1,3 млрд. долара в площадки, които ще изградят на територията на общината. Това ще даде възможност горивата, които се произвеждат у нас, да бъдат изнасяни в съседни страни като Македония, Сърбия и Турция. Правителството не може да не подкрепя подобни инвеститори, които инвестират и реинвестират в страната и работят за опазването на околната среда особено по Черноморските курорти, обяви премиерът Бойко Борисов.

Той добави, че до месец - месец и половина всички бензиностанции без фискални апарати ще бъдат затворени. Това е една от мерките, които правителството е предприело за ограничаване нерегламентираната продажба на горива.

Премиерът откри нови инсталации в нефтохимическия комбинат, в които са инвестирани 660 млн. лева. Те са за хидроочистка на бензин и дизелово гориво, за сярно-кисело алкилиране и регенерация на отработените киселини и за хидрообезсеряване на бензин.

Президентът на “Лукойл” Вагит Алекперов съобщи, че за последните 10 години в България компанията е платила 7,7 млрд. евро данъци. Общият обем на инвестициите за модернизирането на нефтопреработвателния завод надхвърлят 1 млрд. долара, като почти половината са направени през последните две години.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ