Майките отново излизат на национален протест днес

Майките отново излизат на национален протест днес

Майките отново излизат на национален протест днес

Родители от няколко български града - София, Русе,Бургас, Благоевград, Асеновград, Добрич, Левски и Пловдив излизат на национален протест днес под надслов "Национална детеградация VS управленска деградация" е насрочен за днес в големите градове - София, Русе, Бургас, Благоевград, Асеновград, Добрич, Левски и Пловдив.

Организатор е  Инициативният комитет „За повече грижи за българските деца”, който издига искания за повече мерки в подкрепа на раждаемостта, майчинството и децата у нас.  "Продуктивна нация има само, когато децата се отглеждат в стабилна семейна среда, с качествено здравеопазване и добро образование.", посочват организаторите.

„Липсата на работа и закрила на работещите майки ги доведе до просешка тояга и свежа захранка на трафика с хора. Настояваме за бързи мерки на държавата и общините, засилване на контрола над работодатели и разкриване на работни места. Настояваме държавните институции и администрацията довела до тотален демографски срив да носят отговорност за действията и бездействията си, чието следствие е ниската раждаемост”, отбелязват още те.

Родителите, подкрепящи акцията, искат правителството да огласи доклад какви мерки и действия са предприети през последните три години за социалната, здравната и образователната политика по отношение на децата и техните майки.

В София началният час на протеста е в 11.00 часа пред Народното събрание.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ