Най-интересното във вестниците на 18 август, сряда

Най-интересното във вестниците на 18 август, сряда

Политиците се поразмърдаха. Но не това е добрата новина, а че покрай тях традиционно живнаха и вестниците.

М. Димитров: ГЕРБ взеха ляв неправилен завой/Сбъркали с актуализацията на бюджета на последното важно кръстовище, съобщава "Стандарт" какво е мислил лидерът на СДС, докато е отдъхвал.

"Сега" направо прелива от политическата активност на сините: СДС пак поиска оставка на Божидар Димитров, Сините ще тестват ГЕРБ за електронното гласуване. Но вестникът е разкрил и тайна откъм червените: Първанов гласи Калфин за свой приемник/На "Позитано" 20 кроят свои планове и чакат да си "напаснат борбите" с президента.

В "Дневник" политическата новина е Първанов отказа на кабинета "по устав" - да назначи шефа на военното разузнаване.

Разбира се, всички вестници отбелязват Цветанов пред "Файненшъл таймс": Гологлавите с джипове вече не парадират.

"24 часа" коментира хвалбата на министъра така: Кварталната мутра е жива. Освен това е понаправил и някои рекапитулации на самоотвержената борба с престъпността: Само четири “акули” в ареста, дребните риби на свобода.

В "Труд" има любопитно разкритие за активността на една политичка: Депутатка от ГЕРБ журира щерка за доцент. "Депутатката от ГЕРБ и зам.-шеф на здравната комисия доц. Геновева Алексиева е оценявала собствената си дъщеря в конкурс за доценти. При предварителния подбор щерката е класирана на по-задно място, но печели при тайния вот на журито, в което е и майка й. “В отпуска съм, не коментирам”, заяви доц. Алексиева." Ние пък заявяваме, че е ред на Бойко Борисов. Нали беше обещал, че ще бъде безкомпромисен и към своите, които престъпват закони и морала?

За разлика от новинарите, коментаторите още не са превключили на любимия си политически режим. Все още преобладават по-човешки теми. В "24 часа" Еди Папазян пак ще вбеси любителите на кучета с мнението Всъщност държавата уби малката Кристияна. В "Стандарт" Мартин Карбовски пише Ужасът на българчето/Държавата ни е сляпа за жестокостта на големите. В "Новинар" темите са здраве Умирайте бавно - има само 12 дежурни лекари и образование Ще станем ли страна на полуидиоти? А "Труд" е посветил коментар на Цар Киро от Катуница Законът е и за царе.

Да завършим с Медии от Димитри Иванов. Ето малко цитати: По броя на медиите, съотнесен към числеността на населението, България е суперсила в сравнение с Германия, Швейцария, Холандия, Франция и други държави. Макар че се нароиха много медии и избуяха като бурени, осмелявам се да кажа, че медиите в България са в криза. Истината изплува и без журналистите или въпреки журналистите. В България някой каза "Нахранете журналистите". Друг сега си казва, че като напазарува една кошница медии и като каже на журналистите кого да хвалят и как да пишат - готово. Колкото и да опростачиш българските медии с парите си, доверието е капитал, който е по-голям капитал от паричния капитал. Ще видите, че е така. Помнете ми думата.

"МениджърНюз" ви желае паметливо четене.

Още заглавия:

Икономиката - икономична: възстановява се чрез спад, "Дневник"

Изтъргуваният символ, "Дневник"

Прокуратурата се самопокани на конгреса на БСП/Ведомството на Борис Велчев се радва на одобрението на президента и премиера и държи в шах част от велможите в БСП/Иво Христов, "Сега"

Инвалид без крак - само веднъж на ТЕЛК, интервю със здравния министър Анна-Мария Борисова, "Труд"

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ