България

Политика

|

Общество

|

Новият здравен министър ясен днес по обед

Новият здравен министър ясен днес по обед

Десетина имена се спрягат в публичното пространство за освободилия се вчера пост на здравен министър. Кой ще поеме най-проблемното в момента ведомство ще стане ясно днес по обед, когато ще го обяви лично премиерът Бойко Борисов.

Готов съм с новото предложение съобщи тази сутрин той по Нова телевизия. От вчера, когато Анна-Мария Борисова подаде оставка до тази сутрин предположенията за новия титуляр нарастват като при хазартно наддаване.

Сред тях са: шефът на ВМА, ген. Стоян Тонев, бившият министър от правителството на СДС д-р Илко Семерджиев, настоящият шеф на здравната каса д-р Нели Нешева, проф. Милан Миланов от „Пирогов”, председателят на Българския лекарски съюз д-р Цветан Райчинов, който се готви да поведе лекарския протест на 15 октомври, настоящият зам.-здравен министър Гергана Павлова и шефката на бюджетната комисия в парламента Менда Стоянова.

Д-р Анна-Мария Борисова си тръгна от здравното министерство след 162 дни в министерския стол, след като провокира гневни политически и обществени реакции заради идеята да се въведе 20% доплащане на лечението в болниците. Премиерът обясни, че приел оставката й, защото не било редно да научава от медиите плановете на министър Борисова.

 

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ