Победа за националите по волейбол, върнаха уволнения треньор Радостин Стойчев

Победа за националите по волейбол, върнаха уволнения треньор Радостин Стойчев

Победа за националите по волейбол, върнаха уволнения треньор Радостин Стойчев

Управителният съвет на Българската федерация по волейбол върна Радостин Стойчев като селекционер на националния тим. Босовете на централата взеха решение да  бъзе възстановен на работа и целия му щаб.

Обратът настъпи след среща тази сутрин между министър-председателя Бойко Борисов, треньора на „трикольорите“ и част от волейболистите, съобщи „Дарик”. На нея премиерът дал препоръки специалистът да бъде назначен на поста отново, поне до Олимпиадата в Лондон.

Радо Стойчев бе отстранен преди дни с мотива, че воденият от него отбор е загубил важен квалификационен мач за предстоящите Олимпийски игри. Това предизвика сериозно обществено недоволство и брожение в тима. Основни играчи като Матей Казийски и Андрей Жеков обявиха, че ще напуснат отбора, ако Стойчев не бъде възстановен на поста.

След тричасово заседание днес УС на БВФ излезе със следното решение:

„Потвърждава оценката си за слабото представяне на националите ни в последните две години. Потвърждава, че федерацията е създала всички необходими условия на тима. Преценявайки ситуацията, с евентуалното отказване на Матей Казийски и Андрей Жеков, и общественото внимание, приемайки съветите лично от премиера Бойко Борисов и Свилен Нейков, УС реши Радостин Стойчев и целият му щаб да бъдат върнати в отбора в името на олимпиийската квота. Предвид големия обществен интерес и в името на българския волейбол, щабът се запазва.“

При гласуването един от членовете на съвета е бил против, трима са се въздържали, а останалите са гласували "за" за връщането на Стойчев.

 

Оторизираният от членовете на УС Любо Ганев да говори пред медиите обясни обаче, че все още не се знае какво ще предприеме самият Стойчев. „Не сме говорили с Радо Стойчев, дано не каже „Не“. Това наше решение е повече от извинение към Радо, в името на България и Олимпиадата. Конфликт между треньора и федерацията не е имало никога, начинът на комуникация не бе какъвто трябва. Всички искаме България да отиде на Олимпийски игри в Лондон. Ние мислим за волейбола, затова взехме това наше решение. Темата за оставки в УС не е обсъждана месец преди Общото събрание. Със или без подкрепата на Бойко Борисов нашето решение пак щеше да е същото.“

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ