Полицаи пазят пешеходците в София на зебрите днес

Полицаи пазят пешеходците в София на зебрите днес

Пътни полицаи ще контролират спират ли водачите на пешеходни пътеки в софийските квартали днес от 16 до 20 часа, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Поводът са зачестилите инциденти с пешеходци в столицата, обясниха от вътрешното ведомство.

За периода от 1 до 16 ноември само в столицата са регистрирани 38 пътни инцидента с 1 убит и 37 ранени. За сравнение, за първите две седмици на октомври произшествията са били 29, с две жертви и 27 пострадали.

От началото на ноември 11 от злополуките на пътя са станали на пешеходни пътеки, а само вчера в София са регистрирани 8 катастрофи с пешеходци.

Общо от началото на ноември са ранени 20 пешеходци, като всички са пострадали в тъмните часове от денонощието. Сред тях са и две деца. Едното от тях е 13-годишното момиче, за което ви информирахме наскоро, ударено от лек автомобил на пешеходна пътека на бул.”Сливница” и настанено с опасност за живота в "Пирогов".

 Преминаването към зимно часово време също има принос в завишаването на честотата на инцидентите с пешеходци, тъй като тъмната част от денонощието настъпва по-рано в часове, в които трафикът си остава интензивен, обясняват от КАТ.

 

 

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ