Стартира лотарията за „Зелена карта”

Стартира лотарията за „Зелена карта”

Стартира лотарията за „Зелена карта”

Посолството на САЩ в София обявява началото на Програмата за разнообразяване на имигрантския поток за 2015 г., позната също като лотарията за „Зелена карта”, съобщиха от пресцентъра на Посолството. Електронните формуляри за участие трябва да бъдат подадени по електронен път в периода от 12.00 ч. Източно стандартно време (19.00 часа българско време) на 1 октомври 2013 г. до 12.00 ч. Източно стандартно време (19.00 часа българско време) на 2 ноември 2013 г.

През този период за регистрация кандидатите могат да попълнят електронния формуляр E-DV за участие в програмата на адрес www.dvlottery.state.gov. Не се приемат заявки за участие, изпратени по пощата.

Няма такса за попълване на електронния регистрационен формуляр за участие в програмата. След попълването на формуляра участниците получават официален номер на потвърждение на регистрацията си. Изключително важно е да запазят този номер поне до 30 юни 2015 г. Единствено чрез него участниците ще могат да проверят дали са изтеглени в лотарията за 2015 г. Официална информация за това дали сте избран да продължите участието си ще бъде публикувана в www.dvlottery.state.gov след 1 май 2014 г. Уведомления до тези, които са изтеглени, няма да бъдат изпращани по електронна или обикновена поща.

Посолството на САЩ в София предупреждава българските граждани да не отговарят на писма или имейли, които съобщават, че получателят е спечелил от Програмата за разнообразяване на имигрантския поток, дори да се твърди, че тези съобщения са изпратени от Бюрото по консулски въпроси на Държавния департамент на САЩ. Държавният департамент не уведомява спечелилите от лотарията чрез писма по обикновена или по електронна поща. Всеки получател на писмо или имейл, в който се споменава лотарията „Зелена карта” или съдържа обещание за „зелена карта”, може да бъде сигурен, че съобщението е подвеждащо и измамно.

Не се извършва плащане към трета страна в процеса по кандидатстване за виза от лотарията „Зелена карта”. Единственото плащане е самата такса за виза, която се плаща в Посолството на САЩ. Не съществуват никакви други такси до момента на кандидатстване за виза в Посолството.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ