Текат масови проверки в София за раздаването на флайери

Текат масови проверки в София за раздаването на флайери

Текат масови проверки в София за раздаването на флайери

Ако ви се е случвало в последно време да прекосите карето в района на църквата „Св. Неделя” със сигурност сте били пресрещнати поне от десетина раздавачи на флайери, листовки, каталози на магазини и най-обикновени листчета с обяви, отпечатани набързо на принтер.

Масовото раздаване на всякакви рекламни печатни материали напоследък очевидно е направило впечатление и на столичния инспекторат, който от сутринта провежда проверка на фирми и граждани, занимаващи се с такава дейност.

Целта на акцията е да се ограничат евентуалните случаи на незаконна реклама. Масова практика напоследък е да се наемат студенти и безработни за раздаване на рекламни материали, а по закон, всеки възложител е длъжен да има нужното разрешително за таква дейност, коментира Иво Пенев от Столичния инспекторат. Ако нямат такива, ще им бъдат съставени актове и ще си понесат отговорността, добави той.

До този момент, проверката не е установила сериозни нарушения. Съставени са единствено актове за административно нарушение на продавачи на вестници пред изходите на метростанциите, защото повечето от тях нямали нужното разрешително.

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ