Хиляди се включиха в столичната инициатива "Живей активно"

Хиляди се включиха в столичната инициатива Живей активно

Хиляди се включиха в столичната инициатива "Живей активно"

За осма поредна година хиляди хора на всички възрасти изпълниха центъра на столицата и взеха участие в инициативата на „Нестле България” „Живей активно”.

Събитието се организира в партньорство със Столичната община и е в подкрепа на кандидатурата на София за Европейска столица на културата 2019. Участниците в кампанията изпълниха булевардите „Витоша”, „Евлоги Георгиев” и „Фритьоф Нансен”. Те се включиха в походи на велосипед, скейтборд, ролери и пеша, за да популяризират активния начин на живот, спорта и балансираното хранене.

Големи български спортисти и звезди поведоха столичани и живяха активно заедно със своите семейства и приятели, съобщават организаторите. Сред тях бяха Нешка Робева, Йордан Йовчев, Тереза Маринова, Симона Пейчева, Евгени Иванов – Пушката, Ники Николов, Мария Гроздева, Радка Попова, Симеон Найденов, Маргарита Амиджинова и други.

Пешеходен поход премина от НДК до Южния парк. Към него се присъединиха велосипедисти, младежи на ролери, тротинетки и скейтборд. На 12 места в Южния парк се състояха уроци, състезания и турнири по лакрос, капоейра, волейбол, бейзбол, стрийтбол, баскетбол, футбол, тенис на маса, игри за балансирано готвене и спортни мероприятия за домашните любимци и техните стопани.

Тази година инициативата бе посветена на Международния ден на Олимпийските игри, който е на днешната дата 23 юни.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ