„Да изчистим България за един ден” номинирана за престижна европейска награда

 „Да изчистим България за един ден”  номинирана за  престижна европейска награда

 „Да изчистим България за един ден” е единствената българска кампания, номинирана за престижните европейски награди за комуникации European Excellence Awards 2013, съобщиха от bTV. Близо 9 милиона доброволци от 110 държави са участвали в дейностите по почистване на Земята през 2013 година, инициирани от гражданското движение Let’s do it world. Част от световната акция е и кампанията на bTV „Да изчистим България за един ден”, която се превърна в най-мащабната доброволческа инициатива в страна и ще се проведе за трети пореден път на 26 април 2014 г.

За три години кампанията получи множество признания от независими експерти в областта на социалната отговорност и комуникациите. „Да изчистим България за един ден” е единствената българска кампания, която тази година е сред номинираните за престижните европейски награди European Excellence Awards, които отличават най-добрите европейски проекти в областта на комуникациите. Журито се състои от 30 европейски експерти с богат опит в сферата на комуникациите. Победителите ще бъдат обявени на престижна церемония в Мюнхен този четвъртък, 5 декември.

Това не е първото признание, което кампания на bTV получава. Само за две години „Да изчистим България за един ден” бе отличена с 10 престижни награди, сред които "Социално събитие на годината" и "Зелено събитие на годината".

През 2014 г. за трети пореден път bTV, съвместно със своите партньори от бизнеса, държавната администрация, неправителствени организации, училища и други, ще осъществи най-мащабната доброволческа акция в България. Вече е избрана и датата за провеждането й - 26 април. Освен традиционните организатори, в подготовката на кампанията ще се присъединят и Националното сдружение на общините в Република България и Асоциацията на еколозите от общините в България, с което се очаква значително да се подобри организацията на дейностите по места.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ