Екоминистерството предупреди за опасност от наводнения, сняг валя на Витоша

Екоминистерството предупреди за опасност от наводнения, сняг валя на Витоша

Екоминистерството предупреди за опасност от наводнения, сняг валя на Витоша

Екоминистерството предупреди, че са възможни наводнения в района на няколко реки, сред тях и по-големи -  Дунав, Камчия и Русенски Лом. Очаква се по време на валежите видимостта да бъде чувствително намалена. Значителни количества дъжд се очакват в събота следобедните часове. Проливен дъжд се изсипа над София и областта в петък вечерта. Заради него е протекъл покривът на метростанция "Мусагеница". На площад "Сточна гара" от страната на Централните софийски гробища водата е била на много високо ниво, а по кварталите улиците са залети от вода. Заради валежите на места трафикът е бил затруднен.Над Трън, Пернишко са паднали над 18л/кв.м., стана ясно от информация на "Метео балканс".  Заради пороя е покапал и покривът на метростанция "Мусагеница", съобщи bTV.  Водата се е стичала по лампите и образувала локви по перона.

Сняг валя тази нощ в Природен парк „Витоша" и от Столична община започна почистване на пътищата. Извършва се снегопочистване и обработки с опесъчаване на пътищата: Драгалевци – Алеко и Бояна – Златни мостове в планината Витоша. Към момента работят 6 снегопочистващи машини. Екипите на Столичен инспекторат следят обстановката и контролират дейността на почистващите фирми.
Екипите на дирекция „Аварийна помощ и превенция" са извършили обходи на основни улици в града. Във връзка с прогнозата днес за жълт код за вятър 5 екипа дежурят и са в готовност да реагират на сигнали. 

Имаме пълна мобилизация, 1583 снегорина са в очакване на първия сняг в цялата страна, коментира министърът на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков по Нова тв. Той коментира и състоянията на 14 участъка на пътища, които са проверени през октомври. Установен е един участък с пропадане и слягане на асфалтовата настилка, а при 3 е имало недостатъчна дебелина на асфалта. Седем участъка са били с дефекти. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ