Радев: Чистата и свята република е далеч, но братството нерядко се появява

Радев: Чистата и свята република е далеч, но братството нерядко се появява

Радев: Чистата и свята република е далеч, но братството нерядко се появява

Ние вървим - падаме, ставаме, търсим посоката, но не бива да губим кураж. Чистата и свята република е далеч, но братството нерядко се появява. Това заяви президентът Румен Радев в речта си по време на възпоменателната церемония в София по повод 150-ата годишнина от гибелта на Васил Левски, която се провежда на паметника на Апостола в столицата. По време на церемонията почит към делото и личността на Левски отдаде президентът Румен Радев, официални лица и граждани. 

"Точно век и половина ни делят от деня, в който Апостола на българската свобода бе обесен. За тези 150 години България преживя много - възход, терор, триумфи и крушения, но почитта на българите към Левски остана свята. А словата му надживяха и епохите. "С моята кончина не свършва пътят, който трябва да извървите", казва Дяконът. И ние вървим - падаме, ставаме, търсим посоката, но не бива да губим кураж. Чистата и свята република е далеч, но братството нерядко се появява". С тези думи започна словото си президентът Румен Радев. 

Когато българите протегнахме ръка на пострадалите в Турция и Сирия, ние бяхме достойни за братското кредо на Апостола. Да, стихиите на днешното време са опустошителни, те нас обръщат, но ние имаме силите да ги надмогнем. Хиляди българи с честен труд и достойно поведение обръщат времето, според великите думи на Левски. Правят го смирено, ден след ден, посочи Радев

Само с разум и солидарност можем да преведем страната ни през пожара на войната и кризите. Да я спасим от онези, които търгуват с интересите и достойнството на страната ни. Само сплотени под трибагреника можем да съхраним България, която Дяконът и възрожденците възкресиха и ни завещаха, защото, както пише Левски, всичко зависи от нашите задружни сили. Против тях не може да противостои и най-силната стихия. Вярвал го е в робски години, то е вярно и днес. Поклон пред паметта на Апостола! Да живее България!", каза още президентът на възпоменателната церемония в София по повод 150-ата годишнина от гибелта на Васил Левски.  

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ