Венера разполага с условия за развитие на извънземен живот

Венера разполага с условия за развитие на извънземен живот

Венера разполага с условия за развитие на извънземен живот

На огнената планета би могло да е имало вода в течно състояние преди 2,5 милиарда години.

С атмосфера 90 пъти по дебела от нашата и температури, достигащи невъобразимите 462 ° C, Венера е на последно място в Слънчевата система, като планета, на която може да се очаква да има живот, който да може да оцелее.

Според ново проучване, напоследък ситуацията изглежда много различно и планетата може да се окаже приятно и удобно място за живот.

Компютърните симулации на учените от НАСА са показали скала, намираща се до Слънцето, на която има вода и температурите са подходящи за живот, пише Daily mail.

Учените от Nasa's Goddard Institute for Space Studies (GISS) в Ню Йорк използвали за модел, подобен на използвания, за да предскажат бъдещите промени в климата на Земята и да погледнат миналото на Венера.

„Много от инструментите, които използваме, за да моделираме изменението на климата на Земята могат да бъдат адаптирани за изучаване на климата на други планети, в минал и в бъдещ аспект“, казва д-р Майкъл Уей, учен от GISS.

Тези резултати показват, че в древни времена Венера е била много по-различно място от това, което виждаме днес.

Учените отдавна са установили, че химичният състав на Венера е подобен на този на Земята, но двете планети следват различен еволюционен път. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ