Германският вътрешен министър: България трябва да спре емиграцията

Германският вътрешен министър: България трябва да спре емиграцията

Германският вътрешен министър: България трябва да спре емиграцията

Германският министър на вътрешните работи Ханс-Петер Фридрих призова България и Румъния да предприемат мерки, за да предотвратят емиграцията към по-богатите страни от ЕС, включително и Германия, предаде „Фокус”.

Напливът на съгражданите ни предизвиква все повече проблеми и полемики за страните от западния свят. Редица имигранти от България и Румъния идват в Германия единствено, за да получават социални помощи, заяви Фридрих пред телевизия Це Де Еф.

„Ние не можем да приемем това”, каза германският министър и добави, че ЕС вече отделя прекалено голяма част от своя бюджет за помощ за новите страни-членки.

Според официалните данни в момента в Германия има около 209 000 румънци и близо 121 000 българи.

Два дни по-рано министърът предупреди, че при злоупотреби новите имигранти може да бъдат отпращани от Германия. „Трябва да имаме смелостта да върнем обратно гражданите на ЕС, които злоупотребяват с правото на свободно движение”, каза политикът от Християнсоциалистическия съюз пред германското издание „Райнише пост”. “Гражданите на ЕС имат правото само да учат в Германия, да работят и да плащат данъци. Който иска да се възползва от социалните фондове, трябва да напусне нашата страна”, заяви той.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ