„Под прикритие” селектиран за наградите Emmy

„Под прикритие” селектиран за наградите Emmy

„Под прикритие” селектиран за наградите Emmy

Четвъртият сезон на сериала на БНТ „Под прикритие” е селектиран в най-престижния конкурс за телевизионни предавания и сериали – Emmy. Хитовата българска поредицата се състезава в категорията „Драма” за международни сериали в 43-то издание на световните награди.

„За разлика от предишните номинации, сега „Под прикритие” влиза в състезанието с различна изходна позиция и много сериозно портфолио, защото сериалът е продаден в 148 територии и продуктът е познат на международната аудитория и световната филмова общност. Важно е този път да направим стратегия за целева промоция  на „Под прикритие“ по време на съпътстващите световните телевизионни награди форуми и събития, тъй като в тази индустрия е необходимо освен качествен филм,  да  създадеш и лоби. Ще разчитаме в това отношение и на световния дистрибутор на сериала „Ню филмс интернешенъл ”, заяви програмният директор на БНТ 1 Севда Шишманова.

Наградите Emmy се присъждат всяка година от Международната академия за телевизионни изкуства и науки. Всяка заявена продукция преминава през три кръга на оценяване. В първия, който продължава от април до юни, журито гледа и гласува онлайн. Вторият кръг /полуфинала/ се провежда между юни и септември и в него оценки дават изявени специалисти от различни телевизии, лично поканени от Академията. Финалният кръг е през месец октомври.

Номинациите в 43-то издание на конкурса ще бъдат обявени на 12 октомври в Кан. А кои са победителите ще стане ясно на официалната церемония по награждаването на 23 ноември в Ню Йорк.

„Под прикритие” е най-награждаваният български сериал и има безпрецедентна за български филмов продукт световна дистрибуция. Поредицата е отличавана няколко пъти от Българската филмова академия. Получи наградата „Най-продаван телевизионен продукт” на юбилейното 20-то издание на Медиамикс през 2014 година. А година по-рано взе всичките седем „Златни корони” на медийната гилдия на международния медиен форум.

Две поредни години (2013 и 2014г.) „Под прикритие” триумфира на наградите на публиката „Златна бленда”, отнасяйки почти всички престижни статуетки, сред които и за „Най-добър сериал“.

Още първи сезон на сериала беше номиниран за телевизионните награди „Златна нимфа“  в Монте Карло. А с последния, четвърти сезон, миналата година „Под прикритие” бе селектиран на един от най-престижните филмови форуми в света – Detective FEST в Москва. Също така ежегодно сериалът е представен  на най-големите международни пазари за кино и телевизионни продукции – AFM в Лос Анджелис и MIPCOM в Кан.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ