Цените на петрола търсят посока след сериозния спад вчера

Цените на петрола търсят посока след сериозния спад вчера

Цените на петрола търсят посока след сериозния спад вчера

Цените на петрола търсят посока в ранната търговия в сряда, докато инвеститорите опитват да се ориентират след тежките разпродажби във вчерашната сесия, породени от опасенията за предлагането, предаде Ройтерс.

Към 9:05 часа българско време сортът Брент поскъпна с 0,33 долара, или 0,32%, до 103,1 долара за барел, след като вчера поевтиня с 9,5%. Цената на американския лев суров петрол WTI се понижи с 0,21 долара, или 0,21%, до 99,29 долара за барел. Вчера американският суров петрол завърши сесията под 100 долара за барел за първи път от края на април.

Междувременно бившият президент на Русия Дмитрий Медведев предупреди, че съобщеното предложение от Япония за ограничаване на цената на руския петрол до около половината от сегашното му равнище би довело до значително по-малко петрол на пазара и би тласнало цените над ниво от 300-400 долара за барел.

От друга страна, правителството на Норвегия се намеси във вторник, за да прекрати стачка в петролния сектор, която намали производството на петрол и газ, заявиха от синдикатите и от министерството на труда. Лидер на профсъюз заяви пред Ройтерс, че работниците се връщат на работа възможно най-скоро.

Притесненията за рецесия обаче продължават да тежат на пазарите. Според някои ранни оценки най-голямата икономика в света може да се е свила през трите месеца от април до юни. Това ще бъде второто поредно тримесечие на свиване в САЩ, което отговаря на определението за техническа рецесия.

Повече централни банки от групата Г-10 повишиха лихвените проценти през юни с повече, отколкото през който и да е месец от най-малко две десетилетия, показват изчисления на Ройтерс. На фона на рекордно високата инфлация, темпът на затягане на политиките не се очаква да отслабне през втората половина на 2022 г.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ