Нефтът и газът не трябва да се демонизират, казва Илон Мъск

Нефтът и газът не трябва да се демонизират, казва Илон Мъск

Нефтът и газът не трябва да се демонизират, казва Илон Мъск

Важно е да се намалят въглеродните емисии, за да се опази планетата, но нефтът и природният газ не бива да се демонизират в средносрочен план, заяви Илон Мъск, основател на производителя на електрически автомобили Tesla. Той говори днес в Рим на събрание на дясната политическа партия на италианския министър-председател Джорджа Мелони. 

По-рано тази седмица представители на близо 200 държави се договориха на срещата на върха за климата COP28 да започнат да намаляват глобалното потребление на изкопаеми горива, за да предотвратят най-лошите последици от изменението на климата, което означава евентуален край на петролната ера.

"Тревогата за климатичните промени е преувеличена в краткосрочен план", коментира американският милиардер и добави, че природозащитните организации може би са отишли твърде далеч, което кара хората да губят вяра в бъдещето, цитиран от "Ройтерс".

Мъск увери в същото време, че смята себе си за еколог и добави, че е важно в дългосрочен план промишлените предприятия да намалят милиардите тонове въглерод, които извличат от земята и освобождават в атмосферата чрез изгаряне на изкопаеми горива.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ