Най-богатите личности в 18 европейски страни

Най-богатите личности в 18 европейски страни

Групата на най-богатите личности в страните от Европа отговаря на същността на континента - те са съвсем разнообразни, идейни са и конкурентни помежду си по размер на бизнеса и състоянието. Някои от тях са наследници на вековни династии, чиито поколения си предават едно на друго съкровища и имоти. Други са самоизградили се милиардери, представители на почти всеки сектор на икономиката, за който човек може да се досети. 

Различните части на европейския континент имат различни истории, отбелязва Business Insider. "Старите пари" са на върха на много места в Западна Европа, но в западноевропейските икономики има и плутократи, създали богатството си като умели играчи на пазара след падането на Желязната завеса. 

Ето кои са най-богатите хора в 18 европейски държави, според тазгодишните данни на американското списание "Форбс". За страните, които не фигурират в списъка, включително България, авторите на Business Insider обясняват, че или "Форбс" не събира данни, или няма официална статистика на милиардерите. 

Вижте. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ