Живеем, сякаш живеем мечтата си

Живеем, сякаш живеем мечтата си

Живеем, сякаш живеем мечтата си

„Началната точка на всяко постижение е да сте изпълнени с изгарящо желание.”, 

Шарън Лехтър - писател

Изгарящото желание - познато ли ви е това чувство? То може да започне, като малко пламъче и да се разгори в огън с огромни мащаби. Или да бъде като светкавица, поставила началото на буря, която не ни дават мира. От детска възраст така очакваме любимата играчка и се отдаваме на нашите приятелства! После започва поредица от много предизвикателства,  някои от които приемаме със страст, а други заобикаляме с безраличие. Това е избор, който правим, верни на своя темперамент и вкус към живота.

Не просто желанието, а изгарящото желание се превръща в двигател за всичките ни последващи действия. То подрежда емоциите в стремглава последователност, изгражда стълба, по която се изкачваме така, че всяко следващо стъпало е нова победа над самите себе си. Събуждаме се и заспиваме с мисълта за него. То владее мислите, действията ни, целият ни живот. На пръв поглед, изглежда сякаш ни обсебва, защото цялото ни същество от клетъчната материя на тялото ни до най-финните вибрации на душата ни, са фокусирани върху него. Мислим сякаш е част от живота ни! Живеем, сякаш живеем мечтата си.

Виждали ли сте такива хора? Те не стъпват на земята, имат енергия и фокус, насочени към целта. Всичко, за което мислят, всичко което правят е посветено на тази цел, на това желание! Можем да ги опишем само с думите:  страстни, устремени, целенасочени, усърдни, отдадени, мотивирани,  упорити, преследващи целите си, посветени,  решителни, безкомпромисни, непоколебими, самоуверени, несломими, предприемчиви.

Тези хора усещат вкуса на живота, във всеки момент, не пропускат и минута от него, защото държат сетивата си отворени. Улавят всяка мисъл и я трансфирмират в идея, която ги приближава до желаното. А когато постигнат мечтата си не спират дотук. Защото от новото стъпало на живота си, вече имат нови хоризонти и нова страст!

Не е задължително тази страст да е свързана само с успехи в бизнеса или с постигането на така желаната финансова свобода. Тя може да е свързана с любовта на любим човек, мекото ухание на семейния уют и мелодията на детски смях. Постигайки тази мечта винаги се питаме какво още мога да направя, за да дам щастие на хората, които обичам.

Или неукротимата страст на пътешественика, който се пита, ще стигне ли животът му, за да се  наслади на гледките, за които е мечтал .

Или вечната мелодия в главата на музиканта, заради която  свири часове наред, така че да я накара да зазвучи от инструмента му.

Често това изгарящо желание надхвърля мащабите на обикновеното човешко съшествуване и постига благоденствие за много повече хора.

„Нека не се задоволяваме само с това да даваме пари. Парите не са достатъчни, трябват и сърца, за да обичаме. Затова разпръснете любовта си, където и да идете“, казва Майка Тереза

С дмите: “ИМАМ ЕДНА МЕЧТА” в съзнанието ни изниква името на Мартин Лутър Кинг и неговата 17- минутна реч, произнесена на стълбите на Линкълн Мемориъл, пред 200 хиляди души и превърнала се в символ на защитата на правата на афроамериканците в САЩ.

Казват, че човек е толкова голям, колкото големи са мечтите му!

Мисля си, че ако Вашата мечта носи добро за Вас и хората около Вас, ако сбъдването й Ви носи  щастието и вътрешното удовлетворение и ако това е начинът, по който се измерва мащабът й, тази  мечта, със сигурност, е голяма и Ви прави по-добри.

Истински живи сме, когато търсим, когато се стремим, когато не спираме, когато постигаме и когато обичаме!

Желая Ви го от сърце!

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ