Audi търси варианти да вдигне продажбите си на електромобили в Азия

Audi търси варианти да вдигне продажбите си на електромобили в Азия

Германският производител на автомобили Audi води преговори с китайската държавна корпорация SAIC за купуване на платформа за електрически превозни средства, съобщи Reuters, позовавайки се на източници от бранша. Това е етап от опитити да компанията да вдигне нивото на продажби на електромобилите си в Азия.

Според тази информация Audi има за цел да намали разликата между продажбите на своите продукти и водещите компании за електрически автомобили - включително Tesla, и китайските конкуренти като Nio. Продажбите на електрически автомобили Audi в Китай за първото тримесечие на тази година са малко над 3000 единици, докато BMW е продала 21 646 електрически превозни средства, а Tesla около 137 429 автомобила, според индустриалния орган на Китайската асоциация на автомобилните производители.

Представители на двата концерна отказаха да коментират сделката. Цената му също остава неизвестна, но преговорите по този въпрос са в напреднал стадий, казаха източниците. Според агенцията, Audi води преговори за придобиване на платформа за електрически превозни средства едновременно с няколко производителя, но конкретните имена на марки остават неизвестни.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ