Google остава без вицепрецидент и главен специалист по виртуална реалност

Google остава без вицепрецидент и главен специалист по виртуална реалност

Google остава без вицепрецидент и главен специалист по виртуална реалност

Клей Бавор, вицепрезидент на Google и ръководител на подразделението за виртуална реалност /VR/ напусна компанията, съобщава The Verge. Той е обяснил, че се оттегля от американската корпорация заради собствен стартъп, който ще разработва технологии, базирани на изкуствен интелект.

Бавор беше основният сътрудник, отговорен за разработването на проекти на Google в областта на виртуалната реалност. Според източника на медията, през 2022 г. Бавор ръководи отдела за разработка на слушалките за добавена реалност /AR/ на Google. „Ще напусна Google през март, а дотогава ще се съсредоточа върху предаването на работата на моите екипи и проекти, както и правилното завършване на дейностите в Google“, обяви топ мениджърът в LinkedIn.

Бавор участва и в разработването на платформата за добавена реалност ARCore. Той оглави Google Labs през 2021 г. Според The ​​Verge, Google няма да се опитва да замени Бавор.

Според публикацията екипът му,  ще бъде прехвърлен към подразделението Tech & Society, което се ръководи от старши вицепрезидент по технологиите и обществените въпроси Джеймс Манике. Бавор обясни, че ще започне свой стартъп заедно с бившия топ мениджър на IT компанията Salesforce Брет Тейлър. Специалистът обясни, че познава Тейлър от ранните години на работа в Google.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ